Ocean of Time

Ocean of Time

Solo show at Faaborg Museum, Denmark
Opens September 12, on show untill November 15 2020.

Image : “Ocean of Time II (2020)”, pencil and ink on paper, 150 X 200 cm, 2020

Press release (in Danish only):

Udstillingen Ocean of Time er en rejse gennem tid og rum. Billedkunstneren Morten Schelde (f. 1972) tegner sig – bogstavelig talt og i overført betydning – ind i Faaborg Museums historiske udstillingslokaler i Konservesgårdens lejlighed.

Virkeligheden set gennem tegningens prisme

Tegnekunsten har over de sidste 150 år rykket sig fra primært at være et skitsemateriale til at være et kunstnerisk felt med selvstændige og betydningsfulde kunstværker. Morten Schelde er med sin kunstneriske praksis en fremtrædende og væsentlig repræsentant for tegningen som medie og teknik i dag. Med udstillingen Ocean of Time præsenterer han helt nye værker.

Morten Scheldes motivkreds bevæger sig inden for det velkendte med scener af hjemlige omgivelser og interiørbilleder med forlæg i fotografiske motiver. I Scheldes tegninger tilføjes de genkendelige og intime hverdagsscenarier et uvirkeligt lag, der trækker tråde til kunsthistorien, litteratur, musik, film og teater. Motiverne udspringer af virkelighedsudsnit, der iscenesættes: Det konkrete interiør møder drømmen. Gennem tegningen forskyder Schelde virkeligheden og forbinder den med en indre forestillingsverden, der inviterer os, som beskuere, til at udforske den velkendte virkelighed på ny.

Oceaner af streger

Morten Schelde indtager med udstillingen Ocean of Time Faaborg Museums herskabslejlighed i Konservesgården. Lejligheden var museets stifter og mæcen Mads Rasmussens private hjem indtil ideen om Faaborg Museum opstod. Mads Rasmussen var konservesfabrikant, og med sin succesrige virksomhed finansierede han Faaborg Museum. Fra 1910 fungerede hans lejlighed som de første udstillingslokaler indtil museumsbygningen til Fynboernes kunst, tegnet af arkitekten Carl Petersen, bliver indviet i 1915. I udstillingen Ocean of Time går Morten Schelde i dialog med Faaborg Museum i en række nye værker, hvor samtid og fortid – virkelighed og drøm – forbindes gennem stregen.

Udstillingen er tilrettelagt og udført i samarbejde med kunstneren.

Om kunstneren

Morten Schelde (f. 1972) er uddannet ved Kunstakademiet i Odense og Det Kgl. Danske Kunstakademi i København (2001). Hans værker findes i flere museumssamlinger, heriblandt Statens Museum for Kunst, Arken og Louisiana. Sammen med ni andre danske samtidskunstnere har Morten Schelde udsmykket Kronprinsparrets bolig på Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg (2010).

Morten Schelde er repræsenteret af Hans Alf Gallery i København.

Læs mere om Morten Schelde: https://mortenschelde.com/